Биткойнът днес продължи да поскъпва и плътно доближи символичния праг от

...
Биткойнът днес продължи да поскъпва и плътно доближи символичния праг от
Коментари Харесай

Биткойнът доближи прага от 50 000 долара

Биткойнът през днешния ден продължи да нараства и компактно доближи символичния предел от 50 000 $, продължавайки възходящата си наклонност, откакто и вложителите, и елементарни хора от ден на ден употребяват най-голямата криптовалута в света, съобщи Ройтерс.

Биткойнът нарастна през днешния ден до 48 8000 $, повишавайки курса си с 3,2 на 100. Максималната му стойност по-рано денем бе 49 714 $, предава Българска телеграфна агенция.

Биткойнът отбелязва рекордно високи стойности от началото на седмицата, откакто новината за вложените 1,5 милиарда на Тесла (Tesla Inc) в криптовалутата наведе вложителите да мисълта, че това ще стане главен клас активи и за корпорациите, и за мениджърите на пари, напомня Ройтерс.

В четвъртък, 11 февруари, Банк ъв Ню Йорк Мелън (Bank of New York Mellon), най-старата банка в Съединени американски щати, разгласи, че възнамерява да стартира интервенции по предпазване, прекачване и издаване на криптовалути.

Според ръководителя на отдела за ръководство на активи и цифровизация на банката Роман Риджълман растежът на котировките на криптовалутите е повода за интереса към тях на клиентите на банката, които се стремят освен да запазят, само че и да умножат активите си. Такъв интерес най-често демонстрират ръководители на на хедж фондове, сдружения за ръководство на активи и други институционални вложители.

Основана през 1784 година, Банк ъв Ню Йорк Мелън е първата в Съединени американски щати огромна депозитарна банка, която декларира, че възнамерява да се занимава с криптовалути, отбелязва изданието. Миналата година американският финансов холдинг Фиделити инвестмънтс (Fidelity Investments), който се употребява с добра известност, получи позволение от регулаторните органи за интервенции с биткойни и други крипто валути.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР